Opzoek naar keukensterren en gastvrije mensen?

Run jij een eetgelegenheid en ben je opzoek naar ervaren keukensterren of gastvrije gastheren en dames? Maar heeft je vacature nog niet het gewenste personeelslid opgeleverd? Dan wordt het tijd om daar verandering in te brengen met onze unieke vacaturemarketing methode! Lees verder en bekijk onze unieke methode of bekijk onze voorbeeld doelgroep voor leerling hovenier. 

Wat kun je verwachten?

Binnen vier stappen jouw vacature online promoten via social media (Facebook en Instagram). 

01

Kennis maken

Samen plannen we een digitale afspraak om kennis met jouw bedrijf of instelling te maken en zo de doelgroep en strategie te bepalen.

02

Bouwen campagnes

Op basis van jouw huisstijl en onze strategie ontwerpen we prachtige advertenties om zo potentiële kandidaten te overtuigen.

03

Analyse campagnes

Je ontvangt een eigen real-time dashboard om zo alle statistieken, zoals klikken, klikbudget en vertoningen, te kunnen bekijken.

04

Optimaliseren

Elke maand blijven we de campagnes verbeteren om zo de ideale personeelsleden te vinden voor jouw openstaande vacature(s).

Een unieke strategie voor het vinden van nieuw personeel

Onze strategie kenmerkt zich door het activeren van meer dan alleen de gewenste personeelsleden. We definiëren meestal drie subdoelgroepen zoals we je hieronder uitleggen. Als je gebruik maakt van ons abonnement gaan we automatisch aan de slag met deze complete methode.

Switchen van branche

Op zoek naar nieuw personeel en weinig tot geen specifieke opleiding benodigd? Met onze strategie vind je nieuw personeel uit een andere branche.
Voorbeeld: van horecamedewerker naar magazijnmedewerker.

Verleidingscampagne

Op zoek naar nieuw personeel met ervaring en opleiding in jouw branche? Met onze strategie verleiden we ervaren personeelsleden met bijvoorbeeld betere secundaire voorwaarden. Voorbeeld: ICT'er met auto van de zaak.

Verwijzingscampagne

Met deze strategie activeren we het netwerk van jouw gewenste personeelslid. Zo tonen we de campagne aan familie, vrienden en kennissen. Wordt de kandidaat aangenomen? Worden beide beloond met een leuke activiteit.

Prijzen

Een vaste pakketprijs exclusief klikbudget (4-6 euro per dag, naar eigen keuze). Bekijk hieronder de veel gestelde vragen voor meer informatie. 

Contact

Matthijs Drost

Marketeer

Goud

€495/ per maand per vacature

Zilver

€395/ per maand per vacature

Extra bij te bestellen

Fotografie

Sprekende foto’s zijn belangrijk voor de succesgraad van jouw campagne. Nog geen sprekende foto’s? Onze fotograaf komt  graag bij je langs.

Al vanaf 299,- excl. BTW eenmalig

Ideale vacaturepagina (coming soon!)

Een bewezen landingspagina ontvangen voor jouw vacature? Overtuig een kandidaat om voor jouw bedrijf of instelling te kiezen. Deze feature wordt begin Q2 2022 verwacht. 

Al vanaf 79,- excl. BTW per maand

Meest recente projecten

Hieronder vindt een overzicht van onze laatste projecten. Ben je op zoek naar een project die vergelijkbaar is met jouw situatie? Laat het ons weten!

Vacaturebooster marketing vacature promoten
Vacaturebooster marketing vacature promoten

Veel gestelde vragen

Hier vind je onze meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Stel deze dan aan onze specialisten. 

Opzoek naar keukensterren en gastvrije mensen?

Wij hebben respect voor de mensen die in deze tijd een eetgelegenheid runnen! We zien een complete beroepsgroep omscholen en verschuiven naar ander sectoren. Wat er overblijft zijn veel openstaande vacatures die smeken om koks, keukenhulpen, obers, facilitaire medewerkers en ga zo maar door. Om toch het juiste personeel te vinden is het dus ontzettend belangrijk geworden om je vacature op te laten vallen. Er is meer nodig dan een schakeltje in de krant of een vacature pagina op je website. Dat extra opvallen is waarmee wij jou kunnen helpen. Wij maken gebruik van geavanceerde advertentie mogelijkheden van Facebook en Instagram. We gaan met jou in gesprek en bepalen samen de doelgroep. Aan de hand van de gekregen informatie + foto’s maken we een sprekende posts die jouw doelgroep activeren om te solliciteren. 

Wij helpen jou bijvoorbeeld met het vinden van:

  1. Vacature kok
  2. Vacature jonge gastheer
  3. Vacature ervaren gastvrouw
  4. Vacature souschef
 
Facebook en Instagram beschikken over heel veel informatie, wij gebruiken deze informatie om zo specifiek mogelijk te kunnen adverteren. We geven je een voorbeeld: Jij bent op zoek naar een jonge gastheer in de regio van Rhenen. Een profiel zou dan bijvoorbeeld moeten voldoen aan:
  1. Leeftijd van 18 – 25 jaar
  2. Straal van 15 km rondom Rhenen
  3. MBO Horeca opleiding (in opleiding of afgerond)
  4. Vrijgezel
  5. Neem initiatief en is gastvrij
 

Of je nu op zoek bent naar een jonge gastheer, een schoolverlater of een souschef, wij helpen je graag. Interesse? Bel naar 0488 23 40 00 of stuur een e-mail naar info@vacaturebooster.nl

Vul je gegevens in

We nemen binnen enkele uren contact met je op geheel vrijblijvend.